Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Portakalı Ekonomiye Kazandırıyor, Kadın Kooperatiflerine Destek Veriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hem Antalya’nın simgesi olan portakal ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor hem de kadın kooperatiflerine destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin park ve tesis bahçelerinden toplanan narenciyeler Korkuteli’de kadınlar tarafından işlenerek raflarda reçel olarak satışa sunulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın cadde ve parklarında bulunan turunç meyvesini ekonomiye kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin park, bahçe ve çeşitli tesislerinde bulunan turunç, 7 Renkli Hanımlar Sosyal Dayanışma Üretim ve İş Kooperatifi üyeleri tarafından toplandı. Özellikle egzoz dumanına maruz kalmayan noktalardan toplanan narenciyeler, Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’deki 7 Renk Kooperatifi’ne tahsis ettiği tesislerde özenle işleniyor.

“Portakallar özenle işleniyor”

Kooperatif üyesi Korkuteli kadınlar önce portakalları yıkıyor. Daha sonra narenciyeler rendelenir, dilimlenir, bir ipe asılır ve acının giderilmesi için dinlenmeye bırakılır. Narenciyeler haşlama, haşlama ve süzme aşamalarından geçirildikten sonra paketlenmektedir. Antalya’nın simgesi olan narenciyeler daha sonra kavanozlarda satışa sunuluyor.

“Kadın istihdamına katkı”

7 Rengin Kadınları Toplumsal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Lideri Ayten İnce, Antalya’nın çeşitli bölgelerinde narenciye ağaçlarının bulunduğunu belirterek, narenciyelerin egzoz dumanına maruz kalmayan yerlerdeki ağaçlardan toplandığını söyledi. bir gıda mühendisi. Korkuteli’deki tesislerde turunçgillerin kadınlar tarafından işlenerek reçel yapıldığını belirten Ayten İnce, “Bu çalışmayla hem kadınlarımıza istihdam yaratıyoruz, hem de kalan narenciyeleri ekonomiye kazandırıyoruz. Anlaşmalı olduğumuz narenciye reçellerini satıyoruz. işletmeler ve kadın kooperatifi satış noktalarına tesislerini açarak bizlere destek veren Muhittin Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Gelir kaynağı haline geldi”

Kooperatifin kadın üyelerinden Gülfer Yörük, “Korkuteli yayla olduğundan narenciye bulunmuyor. Gıda mühendisimiz eşliğinde Antalya’dan gelen narenciyelerden burada reçel yapıyoruz. Kooperatif kaynak haline geldi.” Burada ev hanımlarına gelir sağlıyoruz. Bize destek olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” – ANTALYA

haber-ibradi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu